A Nemzetgazdasági MInisztérium részvétele az Élethosszig Tartó Tanulás Progrom által finanszírozott REGIONAL projekt megbeszélésén

Publikálva: 2015. május 27.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a REGIONAL projekt partnereként részt vett a 2015. február 18-19. között Kragujevacban, Szerbiában megrendezett projekt megbeszélésen.

A REGIONAL projekt célja, hogy 6 ország 16 régiójának bevonásával a felnőttképzési szakpolitikák kialakításáról hozzon létre összehasonlító elemzést. A projekt 6 országból (Németország, Magyarország, Írország, Olaszország, Szerbia és Szlovákia) 7 partner részvételével zajlik, a projektet az Európai Bizottság Élethosszig Tartó Tanulás programja finanszírozza.

A projekt konkrét eredménnyel zárul 2015 októberében: olyan eszközöket, dokumentumokat biztosít a felnőttképzés helyi szereplőinek, melyek révén a döntéshozók hatékonyabban tudják támogatni a felnőttképzési szakpolitikák megalkotását, megvalósítását és finanszírozását.

A megbeszélés során a konzorcium áttekintette az első kutatási időszak eredményeit, illetve meghatározta a konzorcium előtt álló feladatokat.

A projektben elkészült interjúk során a magyar fél részéről 3 régióból (Közép-Magyarország, Dél-Dunántúl, Észak-Alföld) készültek interjúk a felnőttképzési döntéshozókkal, majd az interjúkat – minden konzorciumi partner esetében hasonló módon - angolra fordítás után számítógépes szövegelemzési módszerrrel  értékelte a konzorcium. Minden partner elkészített továbbá egy országjelentést, melynek témája az országspecifikus felnőttképzési szakpolitikai döntéshozatal.

Menü

Főoldal

Navigáció