EURES Ügyfélszolgálat

Publikálva: 2016. február 26.

Tisztelt Ügyfelek!

Ezúton tájékoztatunk mindenkit, hogy 2016. március 1-jétől ismét megnyílik az EURES központi ügyfélszolgálati iroda a fővárosban.

Helyszín: 1054 Budapest, Kálmán Imre u. 2. (Nemzetgazdasági Minisztérium épülete)

Ügyfélfogadási idő: hétfő, kedd, szerda és csütörtöki napokon, délelőtt 9:00-11:00 óra és délután 13:00-15:00 óra között.

Előzetes bejelentkezés nem szükséges, de megtehető, akár e-mailben az rJRyfVUsXnvRs22OZXVyZXNAbGFiLmh1 címen, vagy telefonon a +36 (1) 795 5050 számon, amely az ügyfélszolgálati idő alatt hívható.

Az EURES az uniós tagállamok, valamint Svájc és az EGT  országainak állami foglalkoztatási szolgálataiból álló információs és tanácsadó hálózat, amely tájékoztatást ad az európai munkaerőpiacon érdekelt álláskeresők számára, ugyanakkor olyan munkáltatókkal is kapcsolatban áll, akik más országból érkező munkavállalókat szeretnének alkalmazni.

A képzett EURES-tanácsadók személyre szabott tájékoztatást adnak a biztonságos külföldi munkavállalással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról, az egyes országok munkaerő-piaci helyzetéről, az ellenőrzött uniós álláslehetőségekről, a tagállamok társadalombiztosítási, munkanélküli ellátó rendszereiről, élet- és munkakörülményeiről. 

A személyes ügyfélszolgálaton túl további hasznos információ található egyrészt az EURES magyarországi weboldalán (http://eures.munka.hu), amely elsősorban a hazai EURES-hálózatot mutatja be, másrészt pedig az EURES európai honlapján (https://eures.europa.eu), amely az uniós országok hivatalos nyelvein olvasható és az alábbi előnyöket kínálja:

• EU/EGT tagállamok szabad álláshelyei; 

• ország-információk (munkaerőpiac, élet- és munkakörülmények, társadalombiztosítás, adózás stb.); 

• önéletrajz-feltöltési lehetőség; 

• regisztrált munkáltatók részére hozzáférés álláskeresők önéletrajzaihoz; 

• európai képzési lehetőségek. 

Az EURES összes szolgáltatása bárki számára hozzáférhető, ingyenes és megbízható.

Menü

Főoldal

Navigáció