Ifjúsági Garancia Akcióterv

Publikálva: 2014. december 15.

Az Ifjúsági Garancia Akcióterv a foglalkoztatási és szakképzési intézkedéseken túl a korai iskolaelhagyás megelőzését és a munkanélküli fiatalok elhelyezkedését hivatott elősegíteni.

Az Akcióterv az oktatási és társadalmi felzárkózás mellett, az ezekhez kapcsolódó újításokat és stratégiákat kiemelt célként kezeli. Emellett felöleli a Kormány által végrehajtani kívánt legfőbb intézkedéseket. A dokumentum a további reformok és intézkedések megszületésével folyamatosan bővül és frissül.

Az Ifjúsági Garancia rendszer bevezetése után a tagállamoknak biztosítaniuk kell, hogy valamennyi 25 év alatti fiatal a munkahelye elvesztését vagy a tanulás befejezését követő négy hónapos időszakon belül színvonalas állásajánlatot kapjon. Emellett további oktatásban, tanulószerződéses gyakorlati képzésben vagy gyakornoki képzésben kell őket részesíteni. 

Magyarország 2013. december 6-án nyújtotta be az Ifjúsági Garancia Akciótervét az Európai Bizottságnak. A Bizottság észrevételei alapján kiegészített, bővített Akcióterv benyújtása 2014. április 11-én történt meg. 

Menü

Főoldal

Navigáció