Tájékoztatás azon regisztrált utazási irodákról, akik a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatásával foglalkozhatnak – Frissített ADS lista, 2016. április

Publikálva: 2016. április 20.

A Nemzetgazdasági Minisztérium Turizmusért Felelős Helyettes Államtitkársága 2016 márciusában felhívást tett közzé a kínai turistacsoportok ADS-rendszerben történő beutaztatása iránt érdeklődő utazási irodák részére.

A Nemzetgazdasági Minisztérium felhívta az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló 213/1996 (XII. 23.) Korm. rendelet alapján a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal által nyilvántartásba vett utazási irodák figyelmét, hogy amennyiben az Európai Unió és Kína közötti ADS (approved destination status – jóváhagyott célország) szándéknyilatkozat, illetve az ahhoz kapcsolódó vízumszabályok feltételeinek betartása mellett kínai turistacsoportok ADS keretében történő beutaztatását kívánják folytatni, regisztrációs és adatmódosítási szándékukat küldjék meg a felhívásban megadott elérhetőségre. 

A jelentkező utazási vállalkozások adatai – az Európai Unió és Kína közötti ADS szándéknyilatkozat értelmében – a regisztráció ellenőrzését követően megküldésre kerültek a Kínai Turisztikai Hatóság illetékes szervei részére, mely időponttól a jelentkezők részére lehetőség nyílik az ADS-rendszerben, annak feltételei szerint a kínai turisták beutaztatására.

Az előző, 2015. decemberi ADS-listán már szereplő utazásszervezők részére nem volt szükséges az újbóli regisztráció, ők amennyiben engedélyük nem szűnt meg, továbbra is szerepelni fognak a listán.

Az Európai Unió és Kína közötti ADS szándéknyilatkozat hivatalos angol nyelvű szövege elérhető a Nemzetgazdasági Minisztérium honlapján (www.kormany.hu).

Menü

Főoldal

Navigáció