Az NMH, a REGIONAL projekt konzorciumi partnereként részt vesz a REGIONAL projekt összehasonlító elemzésében, amelyet a felnőttképzési politika kidolgozásában és végrehajtásában, az Európán belüli eltérő regionális kontextusok tekintetében végeznek.

A hat országbeli hét konzorcium partner (Németország, Magyarország, Írország, Olaszország, Szerbia és Szlovákia) első alkalommal Rómában találkozott. A projektet az Európai Bizottság Élethosszig tartó Tanulás Programja (LLP) támogatja. 

A megbeszélés során összállították azt a kérdőívet, amelyet a projekt első fázisában a primér kutatáshoz fognak használni. A partnerek interjúkat készítenek azokkal a helyi szakpolitikai döntéshozókkal és szakemberekkel, akik a hat ország előre meghatározott 16 régiójában a felnőttoktatás jogszabályi környezet meghatározásában,  végrehajtásában és finanszírozásában vesznek részt. A partnerek a regionális döntéshozókkal készített interjúk során szerzett megállapításaikat beépítik abba a módszertani útmutatóba , amelyet 6 nyelven terjesztenek tovább az EU egész területén. 

A partnerek továbbá kidolgoztak egy közös disszeminációs stratégiát, amely a projekt átláthatóságát biztosítja.

A REGIONAL projektről bővebb információért Palotai Péter projektvezetőhöz fordulhat: nFhVvfjuCwLgVLYHf2mJUGFsb3RhaVBAbGFiLmh1

www.regionalproject.eu